Kezdetben volt a kert II.

Kezdetben volt a kert II. 

Bolla Szilvia, Fuzzy Earth, Kiss Tibor, Kiss Róka Csaba, Oláh Orsolya, Tóth Márton Emil, Stark Attila, Süveges Rita, Ulbert Ádám

Lesznai Anna II. kötetére reflektálva mi is megkíséreltük, hogy kritikai és komplex módon folytassuk a Kezdetben volt a kert I. kiállítás tematikáját. A 250 éves Füvészkert, többször költözött, és területileg zsugorodott az évek alatt. A túlépített, nyüzsgő városi környezetben, erre a zöld oázisra nagyobb szükségünk van, mint ahogy azt korábban gondolhattuk.

Erre a feszültségre reagálva képzőművészek egy csoportja "beköltözött" a Kertbe, és kritikai szempontból vizsgálják munkáikon keresztül, hogy az ökoszisztémánk fenntartható e. A botanikus kert, mely egy élő múzeum békés és nyugodt környezetként lehetőséget kínál, hogy különféle művészeti beavatkozásokkal újra rácsodálkozzunk, hogy milyen csodálatosan sokszínű, és izgalmas flóra vesz minket körül. A kanonizált kiállítói terekből kilépve lehetőségünk nyílik egyszerre feltöltődni, tanulni és elveszni a természetben. A kiállítás célja, hogy segítse az egyensúly megtalálását, megtartását.